Wildlife

In Australië leven… dit betekent een grote variëteit aan diersoorten. Ik moet zeggen dat we in de afgelopen jaren heel wat hebben gezien, maar wennen, dat doet het nooit.

photo (6)Toen ik hoogzwanger in Australië arriveerde, was ik me wat meer dan gemiddeld bewust van alles wat er rondkroop. De eerste kakkerlak was een grote schok en de eerste huntsmanspin die we zagen (onder de patio, buiten dus) is door mr B vakkundig met een schep doodgetimmerd. Tegenwoordig handelen we op de Australische manier en brengen deze ongewenste bezoekers netjes met een glas en viltje naar buiten. Mijn beweegredenen om dit te doen zijn echter niet alleen vredelievend, een huntsmanspin kan tientallen babyspinnen ‘loslaten’ wanneer ze gedood worden. Nou dat horrorscenario wil ik maar wat graag voorkomen!

Rondom ons huis is ook groter wildlife te spotten: kangoeroes, koala’s, papegaaien, parkieten en hagedissen. Het is net een dierentuin! Een paar weken geleden werden we ’s nachts wakker van een ondefinieerbaar geluid. Na een korte speurtocht bleek de bron van het getik een kleine koala te zijn die op het raam aan het tikken was. Hij was verre van bang. Ik denk dat hij zo naar binnen was gekomen als we de deur hadden opengedaan. Nadat we elkaar eens goed bestudeerd hadden (bijna met de neuzen tegen elkaar, ik had namelijk mijn lensen niet in) ben ik met een erg blij gevoel weer in bed gestapt: ‘This is Australia!’.

De laatste twee weken is het ook op mijn werk een waar wildlife-feestje, er zitten namelijk possums in het plafond. Possums zijn net wat groter dan ratten en een beschermd diersoort in Australië (dit in tegenstelling tot Nieuw Zeeland waar ze als een pest worden gezien). Als possums hinder veroorzaken, moet je dan ook een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Nou is het niet de eerste keer dat we possums in het plafond hebben zitten, maar het is wel de eerste keer dat de possumurine door het plafond heen lekte. Ik dacht eerst nog dat het hard regende en dat er misschien ergens een lek in het plafond zat (yep, het gebouw waar ik werk is echt heel oud), maar dit bleek ijdele hoop… De possumman is ondertussen geweest, de vallen zijn gezet en mijn kantoor is weer schoongemaakt, maar… ik hoorde vandaag aan het eind van de dag toch echt weer geritsel..

Maar weer snel een thuiswerkdag inlassen.Blog_1

Tanja

2 gedachtes over “Wildlife

  1. Ik heb dit ook gedaan toen ik in Alabama woonde en de eerste keer Atlanta. Is erg leuk om je eigen verhalen na een tijd weer terug te lezen. Nu doe ik het niet meer maar ga gewoon jouw blog volgen 😁 bye bye

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s