Belair National Park

Belair(2)Belair National Park is een erg mooi natuurgebied een paar kilometer van ons huis, direct naast de school van Miss L. Je kunt er heerlijk hardlopen en we hebben al menig balletje geslagen op de meer dan 50(!) tennisbanen in het park. Het park biedt een ultieme combinatie van sporten en ‘wildlife spotten’: koala’s gegarandeerd en met een beetje geluk zie je ook nog een kangoeroe of emoe (soort van struisvogel).

In het begin hebben we ons vaak verbaasd over de vele sportfaciliteiten en dan met name het in onze ogen nogal overdreven aantal tennisbanen. We kwamen er echter al snel achter dat tijdens feestdagen als Pasen en ‘Queen’s Birthday’ ze echt allemaal bezet zijn. Dan is het park dé plaats voor families en vrienden om bij elkaar te komen. Iedereen neemt zijn eigen eten en drinken mee en de vele bbq’s, die gratis te gebruiken zijn, zijn dan gegarandeerd bezet.

In 1891 werd het park uitgeroepen tot het eerste nationale park in Zuid-Australië, het tweede in heel Australië en het tiende officiële nationale park in de wereld. Dat het ook echt een natuurgebied is, werd ons duidelijk gemaakt toen we in 1999 als backpackers het park voor de eerste keer bezochten. De parkwachter keek naar onze blote benen en vertelde ons in duidelijke bewoordingen dat het slangenseizoen was en dat het niet verstandig was om zo te gaan wandelen. Die wandeling hebben we wel in onze korte broek gemaakt, maar echt relaxed gelopen hebben we niet. Later werd ons ook wel duidelijk dat de waarschuwing van die beste man niet overdreven was. We hebben in de afgelopen jaren meerdere keren moeten omdraaien omdat er een slang op een wandelpad lag.

Belair(1)Het park bestaat uit twee delen, een ruiger gebied dieper in het park met daarvoor een geciviliseerd gedeelte met mooie groene grasvelden, tennisbanen en bbq’s. Direct naast het nationale park ligt een camping en een ontzettend mooie golfbaan, waar ’s avonds de kangoeroes aan het grazen zijn. Voor ons maakt het park ondertussen deel uit van heel wat herinneringen. Miss L heeft er leren fietsen en heeft er haar schoolsportdagen, we hebben er al heel wat verjaardagsfeestjes en bbq’s gehad, de camping was onze verblijfsplaats toen we even geen huis hadden en het park is vaak de eerste plek waar we familie en Nederlandse vrienden mee naartoe nemen voor een Australië-ervaring. Niet gek om zo’n uniek stukje natuur binnen handbereik te hebben :-).

Tanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s